maanantai 13. maaliskuuta 2017

Kohti ääretöntä: Ohjauspaneeli

Raketin sisälle on tulossa ohjauspaneeli, jossa on erilaisia virikkeitä lapsille. Iina ja minä aloimme aivoriihessä miettiä erilaisia vaihtoehtoja, joista valikoituivat liukupalapeli, rullat joissa on numeroita ja määränpäitä, vipu ja näppäimistö. Seuraava vaihe oli tehdä pienoismallista piirros paperille oikeassa koossa niin, että saisimme selville kaikkien tulevien jiirien kulmat.

Taiteellinen kuva piirroksesta

Piirtämisen ja mittailun jälkeen hahmottelimme 19mm paksulle MDF-levylle kuinka paljon tilaa palaset veisivät ja teimme katkaisulistan kaikista osista, joita olivat kaksi sivua, etu- ja takalevy, paneeli ja kansilevy. Sahasimme tarkistuspyörösahalla osat irti, ja tämän jälkeen eteemme tuli pulma. Tarkistuspyörösahan terä ei kääntynytkään 67,5 astetta, jotka olisimme jiiriin tarvinneet. Hetken pohdittuamme oivalsimme, että terä kääntyy 22,5 astetta, jolloin jäljelle jäi 67,5 astetta.

Lamellojen tarkistusta
Ohjauspaneeli laitettiin kasaan Lamelloilla, joille Iina teki kolot minun poissaollessani. Päätimme laittaa kiinni etu- ja takapaneelin sivupaloihin, mutta paneelin ja kannen jätimme irti, jotta voimme tehdä paneeliin virikkeet helposti.

Suuri liimausoperaatio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti