lauantai 24. kesäkuuta 2017

Kohti ääretöntä: Ohjauspaneeli II

Seuraavan tekstin kuvat ovat Iinan ottamia, sillä hän teki ja suunnitteli ohjauspaneelin loppuun lähes kokonaan minun ollessa lähinnä puristusapumiehenä ja henkilökohtaisen glitterhässäkän levittäjänä.

Iina hioi ja maalasi ja kittasi ja hioi ja kittasi ja maalasi kunnes paneeli alkoi muistuttaa MDF-pömpelin sijaan hypermodernia, nappeja pursuavaa ohjauspaneelia. Sormiliitos ja urat tulivat hänelle myös tutuiksi projektin aikana.

Nappien kohdat ja pohjamaali


Pohjamaalia ja nappuloita

Löysimme yhdessä kalvonäppäimistön sisältä mainion näköisen kalvon, jossa oli kultaisia lankoja. (voit googlata kalvonäppäimistön toimintaperiaatteen ja ulkonäön jos tahdot tietää lisää) Napit ja nappulat tulivat meille sähköosaston poistokasasta. Tässäkin päti vanha sanonta: Toisen roska on toisen aarre.

Sormiliitoksella tehty kehys tuli yläosan kirkkaan pleksin ympärillä. Myös kalvonäppäimistön kalvon päälle tuli pleksi jotteivat lapset vahingossa irrottaisi sitä leikkiessään. Iina rakensi myös nopeusmittarin jonka päälle tuli samasta syystä pleksi. Numeronäyttö kalvon yläpuolella näyttää ARL16, joka aivan sattumalta on ryhmämme tunnus. :)

Valmis etuosa

Paneelin pohjamaalin ja lakkapinnan päälle siveltiin vielä hopeista Tikkurilan Taika-helmiäislasyyria metallisen efektin aikaansaamiseksi, sillä lakkapinta reagoi mielenkiintoisesti luoden hieman krakeloidun efektin. Tämä ei siis ollut tarkoituksellista, eikä kukaan oikein osannut kertoa mistä reaktio johtui.Henkilökohtainen glitterunelma

Viemistä vaille valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti