sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kohti ääretöntä: Pienoismallit

Kirjastolta saamamme rakettiprojekti etenee hitaasti mutta varmasti kohti määränpäätään, eli aktivoivaa lukunurkkausta vaikka vielä pienoismalliasteella olemmekin. Aluksi meillä oli useampi idea, joista kirjaston työntekijät saivat valita mieleisensä ja jota aloimme sitten työstää enemmän.

Kuvassa mallit ovat mittakaavassa 1:25
1. Realistisempi pystymalli, 2,5m halkaisija 6m korkea
2. Pystymalli 2,5m halkaisijalla 3 m korkea
3. Pystymalli 2,5m halkaisijalla 4,5 m korkea
4. Pakokapselillinen viisto
5. Spacepod

Kaikki muut, paitsi spacepod, olivat mahdollisia tehdä vaakaan, pystyyn tai viistoon

Viisi pienoismallia


Kun hahmotelmat saatiin pienoismalliasteelle, kirjaston henkilökunta valitsi niistä kolme, joita aloimme työstää. Pystymalli, vaakamalli ja viistomalli. Avaruuskapseli muistutti heistä tiipiitä eivätkä he alkujaankaan olleet ajatelleet sellaista ja kolmen metrin halkaisijalla oleva raketti muistutti sirkustelttaa.

Kupu, tuleva vaakamalli ja pystymalli


Kesken pienoismallien rakentamisen, kirjastolta tuli tieto, että he haluavat pystyraketin, jonka halkaisija on 2,5 m ja korkeus niin paljon kuin valaisimet sallivat, mikä on 4,5 m. Hylkäsimme siis jo puolivalmiin vaakamallin pienoismallin ja realistisen pystymallin, ja keskitimme kaikki voimat kyseisen pienoismallin tekemiseen. Sisä- ja ulko-osia suunniteltiin yhtä aikaa, tukirakenteita kasattiin ja osia maalattiin, kaikkea yhtä aikaa. Lopulta raketin ja sen taakse tulevan fondin pienoismalli olivat kaikki valmiita

Valmis pienoismalli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti